Blog

Administrátor
12/08/2018
Novinky 8 komentářů

Upgrade a novinky pro srpen

upgrade

 

Měsíc srpen ještě neskončil a už máme několik novinek.

 

Tou první je zobrazení jména a příjmení copywritera. Je to vaše vizitka, váš profil a tak je vhodné aby poptávající věděl s kým komunikuje. Navíc v tom množství stejných jmen byl občas chaos. Poptávající pracně vyhledával toho s kým spolupracoval, aby mu poslal nabídku na další spolupráci. Doporučujeme proto uvést pravé jméno a příjmení. Je to nutné i pro výplatu kreditu.

Druhá novinka je upgrade systému a hlavní stránky. Celý systém byl s minimálním výpadkem. Nově tam tak naleznete poptávky kde je  uvedený i autor poptávky. Tam jsme z důvodů zřejmých nedali celé jméno, ale jen nick pod kterým se poptávající představují. Nově taky na homepage naleznete statistiku, nejnovější články a už i první reference, za které samozřejmě děkujeme.

Třetí novinkou je úprava poptávek. Copywriter, nebo poskytovatel služby už nevidí konkurenční nabídky. Vidí je pouze zadavatel poptávky. Můžete tak svou nabídku vkládat dle uvážení, nikoliv podle nejnižší nabídky. Rád bych při této příležitosti poznamenal, že u většiny nabídek nerozhoduje cena, ale doba dodání.

Čtvrtou novinkou je rozesílání občasníku. Nemusíte se bát spamu, nebudeme rozesílat reklamu ani nebudeme váš email poskytovat třetí straně. Bude se jednat čistě o novinky a akce. Samozřejmě kdykoliv se můžete odhlásit, ale v tom případě neručíme, že budete mít informace z první ruky 🙂

Pátou novinkou je snížení minimálního dobití z 1000,- Kč na 500,- Kč. Vyžadovala to část poptávajících a věříme že nabídku využijí.

 

Tolik zatím k novinkám a teď trochu statistiky. 

Celkem je u nás registrovaných 110 poskytovatelů služeb – copywriterů, z toho v průměru 60 z nich má zapnutou aktivaci profilu on-line. Tato aktivace slouží zejména k tomu, aby poptávající mohl i přímo oslovit někoho s nabídkou vypracování článku nebo obsahu. Pokud ji tedy nemáte aktivovanou doporučuji v profilu zapnout, připravujete se tak o možnou spolupráci. Máme 13 stálých poptávajících a tento měsíc budeme rozesílat reklamní sdělení i pro další firmy v oblasti reklamy a marketingu s nabídkou našich služeb.

Za dva měsíce jste vypracovali 96 poptávek a 5 bylo stornováno. Je to jednak pro nespolehlivost některých copywriterů. Dva profily jsou zablokované nastálo za opakované porušení pravidel a tři mají momentálně blokaci na 30 dní než se k nám budou moci opět přidat. Bohužel nespolehlivost musíme řešit. Copywriter má vždy možnost svou nabídku kdykoliv před přijetím zrušit.

Máme za sebou první výplaty, další čekají na kontrolu a schválení a další mají k výplatnímu minimu opravdu blízko. Objem nakoupených služeb za 2 měsíce nás příjemně překvapil 🙂

 

A co nás čeká v blízké době?

Budeme se snažit upravit systém tak, aby nedocházelo k prodlení ze strany poptávajícího s přijetím vypracované zakázky. Zakázka by se měla po určitém čase automaticky označit jako vypracovaná.

Určitě ještě budeme ladit mouchy, s novou verzi nám bude někde kolísat překlad, ale upravujeme za pochodu.

No a uděláme super týden. Jeden týden budete psát bez provize tedy za plnou cenu článku, kterou si určíte a vyhrajete. Kdy to bude vám neřeknu, dozvíte se to včas 🙂

Pro poptávající naopak připravíme týden dobití +20% kreditu navíc.

 

Děkujeme za příjemnou spolupráci a pokud máte jakékoliv dotazy klidně se ptejte i zde v komentářích.

 

 

 

8 Comments on this article

  1. Panenka Michal

    Dobrý den, tento článek jsem objevil na tweetu nějaké redakce. Mám proto abych si ujasnil fungování několik dotazů.
    1. Kdo resp jak kontroluje kvalitu článku, který si objednám
    2. Jakou mám jistotu, že nezaplatím za plagiát nebo kopii z internetu?
    3. Vidím u jednotlivých pisálu ceny i 500 za normostranu, to někdo kupuje? Nebo už někdo podobný článek koupil?
    Děkuji a vám hezký den Panenka Michal

    • Administrátor

      Dobrý den p.Panenko
      K vašim dotazům. Kvalitu článku si musíte kontrolovat sám. Pokud máte podrobné zadání poptávky a domníváte se že článek není vypracovaný podle představ, můžete vznést spor, který samozřejmě prošetříme a peníze buď vrátíme,nebo uznáme, že článek je kvalitní a jeho vypracování je dle zadání. Zaručujeme dvě věci a to kvalitu, nebo vrácení peněz.
      Ohledně plagiátu i v tomto máte zatím otěže v rukou vy jako poptávající, připravujeme ale do systému kontrolu jednotlivých článků.
      Co se týče třetího dotazu. Někdy je nutné za kvalitu zaplatit, pokud se copywriter domnívá, že jeho poskytnuté služby jsou na úrovní a za částku, kterou uvádí je to jeho svobodné rozhodnutí. Vy nabídku můžete přijmout nebo naopak zvolit jinou variantu. Pokud si chcete podobného copywritera najmout, můžete mu předložit svou představu o ceně a domluvit se. Budu rád, když naše tržiště vyzkoušíte a uděláte si představu o kvalitě. Jako bonus vám nabízím 20% kreditu navíc k prvnímu dobití.

    • Lenka Gazdová

      Dobrý den,
      napsání jednoho článku o délce 2 NS zabere minimálně tři hodiny, pokud je k němu potřeba hledat informace, fotografie nebo má jít o odbornější článek, může to být klidně daleko víc. Přijde mi naprosto v pořádku pracovat za peníze a nikoli za almužnu. Bohužel je spousta takových, kteří nabídnou cenu 80 Kč za NS a není výjimkou vidět i nižší nabídky. Zvláštní, že se u nás pořád všichni rozčilují, jak máme v ČR mizerné platy a pak se najdou lidé, kteří nemají problém pracovat za peníze hluboko pod hranicí minimální mzdy. Ale možná zvládnout napsat jeden článek za hodinu a šest článků za den, aby se uživili. Otázka ovšem je, jaká je kvalita takové práce. Samozřejmě dají se najít i kvalitní texty za pár korun, o to je to pak ale smutnější.

  2. Petr

    Jsem tohoto názoru. Kvalita má být odměněna. Nevím jak je to nastavené tady, ale osobně bych nepsal pod hranici 80 za NS nebo když vezmeme v úvahu například toto prostředí za 100 včetně provize. Přeci jen pokud si nedokážu zakázku sehnat sám, musím respektovat pravidla toho kdo mi ji sežene. Je pravda že občas vidím i články za 50, ale netuším jakou mají kvalitu. Pro mne je tato forma jako „peníze navíc“. Za den dokáži napsat 4-5 článků a mne to bohatě k tomu co mám zatím stačí. Na víc jít v této chvíli nechci protože pracuji ve více redakcích. Taky mám jen jednu specializaci. Neperu se všemožně k financím ani k recenzím jen z důvodu výdělku.

  3. Administrátor

    Vidím, že se tady rozproudila diskuze o ceně služby. Copytrh nechce a nepůjde cestou levných článků. Momentálně je nastavená cena minima na 80,- Kč za jednu NS. naše představa je však jiná. Chceme pracovat kvalitně, za dobré peníze a proto musíme klienty přesvědčit, že tu kvalitu u nás dostanou jak se říká za každou cenu. Zvednout minimální cenu článku by byl v této chvíli „na začátku“ riskantní krok. Našim cílem je kvalita a proto budeme selektovat, vaším cílem je výdělat a proto musíte své služby nabídnout. I toje jeden z důvodu kdy došlo ke skrytí informace o nabídce konkurenta. Vy nemáte nabízet podle konkurenta, ale podle svého uvážení. V nejednom případě došlo ke schválení nabídky vyšší než byla poptávka. Vzhledem k tomu, že hystáme i slovenský trh, musíme svou kvalitu ukázat hlavně tady.

  4. martas

    Děkuji za zajímavé novinky

  5. rondo

    Dobrý den, dobila jsem si kredit a nenašla jsem tam bonus navíc. Mám se nějak přihlásit nebo???

    • Administrátor

      Dobrý den, tuto akci teprve připravujeme takže v tomto čase je jakýkoliv bonus ještě neaktivní. Můžete sledovat náš FB případně tady stránky Akce, od pondělí je například připravená soutěž o 5000,- Kč v kreditech pro 10 z vás. Děkujeme za pochopení.

Komentář